Anders Fogh Rasmussen: Kongen af Boom-Bust

VK-regeringen, anført af Anders Fogh Rasmussen, førte en boom-bust politik af historiske dimensioner fra første dag i regeringskontoret. Det viser rapporten fra Rangvid-udvalget, der netop er kommet på gaden.

Anders Fogh Rasmussens politik skabte illusionen om velstand hos danskerne ved at fastfryse boligskatterne og give dem adgang til nye eksotiske låneformer. Skattestop og nye afdragsfrie lån sendte boligpriserne mod himlen, hvor boblen uværgerligt bristede, og sendte Danmark ud i langtrukken økonomisk krise. Nu, fem år efter kollapset i 2008, halter økonomien stadig videre i en forgældet zombie-tilværelse.

Figuren på side 132 i rapporten (vi har tilføjet et par kommentarer) illustrerer omfanget af boligboblen, og hvilken betydning skattestoppet og nye lånetyper havde.

Vi har tidligere kigget på boligpriser, skattestop og afdragsfrie lån:

LÆS OGSÅ: Mytebekræfter: Skattestop og nye lån sendte boligpriserne på himmelflugt

LÆS OGSÅ: VK-regeringen: En gældshistorie

About Magnus Barsøe

Tidl. redaktør og skribent. Ikke længere aktiv på bloggen.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar