Tysklands økonomi stikker af fra Frankrig

Der er et stigende gab mellem eurozonens to største økonomier Tyskland og Frankrig.

Frankrigs økonomi kører i slæbegear, og landet har underskud på statsfinanserne. Hver tiende står nu uden job; det højeste niveau i 14 år. Europakommissionen forventer, at den offentlige gæld stiger til et beløb, der svarer til 97,3% af landets økonomi næste år.

Tyskland er omvendt ved at komme i omdrejninger. Der er balance på det offentlige budget, og statsgælden falder til 74,5% af landets økonomi i 2015. Tysklands ledighed er faldet til 5,1%, siden den toppede med 8% i august 2009. Det laveste niveau i 14 år.

Det skriver Wall Street Journal mandag.

Tysklands topform – og Frankrigs vedvarende krisetilstand – kan gøre det vanskeligt for eurozones ledere at blive enige om en politisk kurs, der trækker hele regionen ud af den langvarige økonomiske sump.

arbejdsløshed frankrig tyskland Offentlig gæld frankrig tyskland Årlig vækst i bnp frankrig tyskland

About Magnus Barsøe

Tidl. redaktør og skribent. Ikke længere aktiv på bloggen.

90mandater i indboksen?

Gå ikke glip af politiske analyser, holdninger og fakta fra 90mandater - tilmeld dig vores nyhedsbrev.

, ,

No comments yet.

Skriv et svar