De holdningsløse konsulenter fra Asiatisk Plads

Martin Lidegaard (R) og Mogens Jensen (S), hhv. udenrigsminister og handels- og udviklingsminister, skriver i Jyllands-Posten torsdag, at de indleder ”en debat med alle interesserede danskere om visionerne og pejlemærkerne for dansk udenrigspolitik.”

Det er folket – ja dig – der skal være med til at bestemme kongerigets udenrigspolitik, skriver de to ministre.

Yes, tænker du. Nu skal svensken klyngebombes og ulandsbistanden bruges til jyske motorveje. Og dog.

For du troede egentlig, at dit job var overstået, når du havde sat dit kryds i stemmeboksen. Du overlader politikken til de folkevalgte eksperter – du skal jo have tid til at ræse på arbejde, miste retten til dagpenge og gramse på konen.

Ikke længere.

Nu udråber de to managementkonsulenter, Lidegaard og Jensen, os alle til kompetente, udenrigspolitiske diplomater – og dit land har brug for dig!

Ministrene indbyder til fællesmøder, hvor danskerne skal hjælpe de to jakkesæt med bl.a. at svare på de simple spørgsmål:

  • ”Hvad er de overordnede strategiske mål for dansk udenrigspolitik?”
  • ”Hvordan håndteres krisen i Ukraine bedst, når vi på den ene side skal stå fast på princippet om den internationale ret og på den anden side tage højde for, at dansk erhvervsliv har betydelige interesser i eksporten til Rusland?”

Og den her er nem:

  • ”Er vores kamp for menneskerettigheder overhovedet efterspurgt af et globalt flertal, der måske hellere vil fokusere på økonomisk udvikling?

Lad historikerne skrive, at vi onsdag d. 26 august 2014, nåede et nyt toppunkt for den Radikale (og Socialdemokratiske) relativisme.

Nu er den menige danskers holdning til blodige regionale konflikter og handelspolitik for milliarder af eksportkroner akkurat lige så god som ministrenes egen.

Væk med de anbefalinger, der dagligt strømmer til ministrene fra de hundredevis af veluddannede erfarne embedsmænd, der arbejder på Asiatisk Plads. Væk er politikernes egne holdninger.

Af banen, verden, her kommer de danske amatørdiplomater.

Sjovt.

Jeg troede faktisk, at når man får omkring 100.000 kr. om måneden i ministerløn, så kan vi forvente dygtige, selvstændige folkevalgte. Åbenbart ikke.

Har de to politikere ikke meninger selv? Har de ikke et politisk program? Repræsenterer de ikke et parti?

Hvis politikerne spørger borgerne om, hvad de skal mene, efter at de er valgt, hvorfor har man så overhovedet valgprogrammer?

Man skal retfærdigvis sige, at de to ministre kridter rammerne op for udenrigspolitikken.

Danmark skal samarbejde med internationale organisationer såsom Nato, EU og FN og stå fast på egne værdier om demokrati, ytringsfrihed og social retfærdighed, skriver de.

Men ellers er der fri bane. De glade amatører kan frit folde sig ud.

Ministrenes kampagne er samtidg en ny, moderne, smart, digital gimmick med eget hashtag (sic): #dkiverden. Spændende.

”Vi vil have jer i tale,” skriver de to holdningsløse konsulenter.

Vi er mange, der egentlig bare gerne vil have, at I løser jeres job. Selv.

About Magnus Barsøe

Tidl. redaktør og skribent. Ikke længere aktiv på bloggen.

90mandater i indboksen?

Gå ikke glip af politiske analyser, holdninger og fakta fra 90mandater - tilmeld dig vores nyhedsbrev.

One Response to De holdningsløse konsulenter fra Asiatisk Plads

  1. Kurt Wissendorf Møller sep 9, 2014 at 14:03 #

    Nødvendigt opgør med Vestagers linje og resultater.
    Ganske enig i, at hun i virkeligheden har modarbejdet regeringsprojektet på det økonomiske område, selvom hun faktisk har været i stand til at formidle det modsatte indtryk.
    En ting er at være stålsat, en anden at være uimodtagelig for sund fornuft med hvad det indebærer for en hel del mennesker i disse år.

Skriv et svar